In de zomer van 1993 startten wij met veel enthousiasme.
Nu, na vele veranderingen en verbouwingen; nieuwe oven, nieuwe machines, nieuwe winkel, zijn we erg gemoderniseerd en aan een website toe. Waar wij van het huidige medium, computer als marketingelement, gebruik willen maken.
Daarom willen wij een voorstelling maken van een assortiment aangepast aan gebruiken en gewoontes van onze klanten, niettegenstaande we regelmatig nieuwe producten aanbieden, zowel in de zomer als in de winter. Bij ons vindt u ook op feestdagen altijd wel iets aparts, bijvoorbeeld moederdag, Valentijn, enz.
In onze nieuwe banketafdeling, mei 2005, produceren wij zo vers mogelijk gebak, met altijd kwaliteitsvolle producten, zoals bijvoorbeeld volle melk (van de boer) en plukverse aardbeien. Onze banketbakkersroom (gele crème) wordt nog gekookt in koperen pot. Lekker vol smaak! Zo kunnen wij zeer goede banketproducten bakken. Voor de weekdagen trachten we een assortiment drooggebak voor het vieruurtje of pauze klaar te maken. Zoals éclairs, carré confituur, appelflappen (voor de Ertveldenaars: Stoepetaarten), frangipane, rijsttaartjes en zeer speciaal voor in de zomer: onze croutjes met meegebakken fruit of fruitmoes, bijvoorbeeld rode bessen, meloenballetjes, ananas, framboos en abrikoos, woudvruchten, kersen en pruimenmoes.
Voor wie nog niet voldaan is, bakken we verse flan, al dan niet met slagroom, nootjes (bresilienne) of advocaat. En niet te vergeten onze rijsttaartspieën, heerlijk!
Specialiteit is onze aardbeientaart, gesneden in keurige puntjes. In het weekend maken we nog meer luxepatisserie zoals Bretoense appeltaart (tip: opgewarmd in aluminiumfolie op de barbecue, met roomijs, een verrukking voor de smaakpapillen), charlotte, met vanillemousse, vers fruit en lepelbiscuit afgewerkt, is één van onze toppers. In koelere seizoenen serveren we misérable met echte vanillebourboncrème. Chocomoussetaart is ook erg geliefd, bereid met banketbakkersroom en chocomousse van Callebautchocolade. Evenals mousses en biscuits met slagroom, belegd met seizoensgebonden vers fruit zoals kersen, nectarines, meloenen in alle formaten, kleuren en smaken behoren tot onze lekkernijen.
Voor onze ijscreaties maken we geen gebruik van poeders of mixen en kunnen zonder kleur- of bewaarstoffen u toch een zeer kwaliteitsvol en erg lekker roomijs aanbieden. Met zelf uitgekiende receptuur en volgens de laatste normen (haccp) bereid.
Voor de lange winteravonden presenteren wij u op de juiste temperatuur ( 15°C ) bewaarde pralines in een ruim assortiment van smaken en vullingen. Dessertkoekjes en truffels worden aanbevolen, wegens door ons zelf wekelijks vers gemaakt met échte melkerijboter en zuivere chocoladesoorten. In de herfst modelleren we marsepeinfruit met de beste Lubeck marsepein tot Sinterklaas komt. Proef onze speculaasmannen, groot en vers knapperig! De chocolade Sinten en pieten worden gegoten met Callebaut Origin Select (fijne chocolade gemaakt met cacaobonen eigen aan de streek Sao Thomé (fondantchocolade) en Java (melkchocolade)). Ook met Pasen waar eieren in grootte van kolibrie tot struisvogel bij ons te verkrijgen zijn.
Het is echter onmogelijk alles wat je bij ons kunt krijgen hier op te sommen. Kom regelmatig een kijkje nemen in onze winkel en je zult versteld staan!

Ons dreamteam bestaat uit:

  • Conny en Sonja die instaan voor de verkoop
  • Sabine neemt ook een deel van de verkoop en de cleaning voor haar rekening
  • Kristien is onze verjaardagtaartspecialiste en staat in voor het banket. Na de uren is ze kunstenares .
  • Filiep is uw bakker van dienst